David Černý a jeho dílo ve Veselí nad Moravou? V hlavní roli chlast a nedoslýchavost

David Černý a jeho nové dílo hrajících si psů ve Veselí nad Moravou opět šokovalo.

Komerčně úspěšný umělec David Černý se rozhodl po několika tisících instalací v Praze oblažit svým dílem i vesnické oblasti naší krásné země. V malé rozkošné vesničce Veselí nad Moravou, která se nachází mezi Uherským Hradištěm a Strážnicí, tak vzniklo na zakázku vinařství Dog in Dock sousoší tří hrajících si psů.

Část místních obyvatel je šokována a tvrdí, že se ve skutečnosti jedná o tři psy, kteří spolu navzájem kopulují. Eva Boušková z investiční skupiny Trigema, jejíž je vinařství součástí toto ovšem popírá. Tvrdí, že umělec měl zadání vytvořit dílo, které by reflektovalo název vinařství. Tedy Dog in Dock, což v překladu znamená Pes v přístavu.

Redakce Vlom.cz ovšem z důvěryhodných zdrojů, zjistila, že za konečná podoba nakonec vznikla zřejmě díky nedorozumění. A chlastu. Spoustě chlastu.

Byl David Černý před schůzkou ohledně Dog in Dock popíjet s místním ochmelkou?

„Je to tak.“ Potvrdil redakci místní známý ochmelka. Jeho jméno redakce zná, ale z důvodu zachování jeho soukromí ho bude nadále označovat jako Laďu Hráška. „Zpili jsme se spolu s Dejvem skoro do němoty a pak měli schůzku s těmi lidmi z Trigemy,“ začíná vyprávění Laďa Hrášek.

„Říkali, že to má být někde poblíž Baťova kanálu a má vycházet z názvu vinařství. Bohužel David Černý pochopil, že vinařství, které nese ve skutečnosti název Dog in Dock (pes v přístavu), se jmenuje Dog in dog (pes ve psu),“ vysvětluje proč zasloužilý režimní umělec vytvořil sousoší kopulujících psů.

Mohlo být i hůř

Redakce se ještě jednou obrátila na svůj zdroj ve vinařství Dog in Dock. Ten odmítl tuto teorii potvrdit. Mimo záznam ovšem podotkl, že je rád, že umělec aspoň správně rozuměl spojení Baťův kanál. „Představte si, že by přeslechl to písmeno k a vytvořil Baťův anál,“ uzavřel zděšeně zdroj.

Tato zpráva je FAKE NEWS. Aspoň zatím.

Přečtěte si i další FAKE NEWS VLOM.cz ZDE